Babka twarogowa z rodzynkami

4.14 (7 ocen)

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Dziś mam dla was kolejną moją wymyśloną babkę twarogową tym razem

  • 10 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka rozmiar M,
    3/4 szklanki cukru,
    1 szklanka mąki pszennej,
    1 szklanka mąki ziemniaczanej,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    1,5 szklanki oleju,
    1 łyżeczka aromatu śmietankowego,
    1 kostka twarogu półtłustego 250 g,
    2 łyżki rodzynek,
    1 opakowanie lukru białego 80 g
Wystaw ocenę:

4.14 (7 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Babka twarogowa z rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babka 1. Jajka zmiksować z cukrem dodać resztę składników bez rodzynek i zmiksować na jednolitą masę następnie dodać pokruszony twaróg i również zmiksować
  • babka 2. Przygotowane ciasto przełożyć większą część do formy ułożyć rodzynki i nakryć je pozostawionym ciastem. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 200 stopni i piec 60 minut a 20 minut przed końcem nakryć folią aluminiową aby babka się nie spaliła. Wyjąć z piekarnika i ostudzić
  • babka 3. Ostudzoną babkę udekorować według swoich upodobań świetnie nada się na święta lecz nie tylko
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować