Babka orzechowa z kremem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Gdy wyszłam z pokoju i wróciłam z kuchni z cappuccinem, na talerzu pozostały tylko okruszki.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 3 jaja
    1/2 szkl. cukru
    1/2 szkl. oleju
    1/2 szkl. mąki pszennej
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki mielonych orzechów
    2 łyżeczki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Krem :
    12 dag margaryny
    2 łyżki cukru pudru
    2 łyzki orzechów mielonych
    3 łyzki likieru gruszkowego
    2 łyżki kwaśnej śmietany

    Dodatkowo:
    forma babkowa wysmarowana tłuszczem i osypna bułką tarta
    groszki
    Polewa :
    1 czekolada
    4 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki

Babka orzechowa z kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Babka orzechowa z kremem 1. Jajka z cukrem utrzyj na puch. Dalej ucierając dodaj olej i mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia i kakao. Na koniec wsyp zmielone orzechy. Ciastem napełnij foremkę, piecz w piekarniku nagrzanym do 180st. przez 55 minut. Wystudź.
  • Babka orzechowa z kremem 2. Ze składników na krem margarynę utrzyj z cukrem pudrem. Dalej ubijając dodaj śmietanę, likier i orzechy. Babkę przekrój i posmaruj kremem. Polej polewą rozpuszczając czekoladę w mleku. ' Za pomocą rękawa cukierniczego udekoruj wierzch i boki babki. Do ozdoby babki użyj także groszków orzechowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować