Babka orzechowa

3.83 (6 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczną babkę orzechową. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu. Polecam z filiżanką ulubionej kawy.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szkl mąki pszennej
    1 szkl orzechów włoskich mielonych
    3/4 szkl cukru
    1 duży cukier waniliowy
    2 jajka
    1/2 szkl mleka
    1/2 szkl oleju
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    keksówka 27 x 7 x 7
    papier do pieczenia
Wystaw ocenę:

3.83 (6 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babka orzechowa Desery Jajko

Babka orzechowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypujemy cukier, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, mielone orzechy. Dodajemy wybite jajka, olej, mleko, cukier waniliowy i miksujemy do połączenia składników.
    Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy przygotowane ciasto. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy przygotowane ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 50 - 60 minut. Upieczoną babkę wyjmujemy z blaszki. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować