Babka migdałowa

0 (0 ocen)

Przepyszna babka migdałowa, oblana białączekoladą. Jest miękka,wilgotna, idealna na Wielkanoc.

Składniki:


  • 250 g miękkiej margaryny lub masła
    100 g cukru pudru
    2 łyżeczki cukru waniliowego
    szczypta soli
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    6 jajek
    400g mąki
    150 g tartych migdałów
    100 ml śmietanki kremówki
    polewa czekoladowa biała
    do dekoracji. np. cukrowe motylki,perełki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka migdałowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę lub masło utrzeć z cukrem pudrem,cukrem waniliowym i
    szczyptą soli na puch.
    Białka oddzielić od żółtek. Żółtka stopniowo dodawać do
    masy.Mąkę wymieszać z tartymi migdałami i proszkiem do
    pieczenia,wsypywać stopniowo do masy.
    Wlać śmietankę kremówkę i wymieszać. Na koniec ubić pianę i
    połączyć.
  • Babka migdałowa 2. .Formę na babkę (z kominem) wysmarowywać margaryną, oprószyć
    mąką,włożyć ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Migdały

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować