Babka miętowo kakaowa

4.5 (154 ocen)

Szybkie i bardzo łatwe ciastko a smak zabójczo pyszny.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    niepełna szklanka oleju
    5 jajek
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    kilka kropel olejku miętowego
    2 łyżki kakao
    garść siekanych listków świeżej mięty

    polewa deserowa
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka miętowo kakaowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem, pod koniec ubijania dodać szklankę mąki, proszek, olej i kolejną szklankę mąki. Dokładnie wymieszać. Ciasto podzielić na dwie części, do jednej dodać kakao i listki mięty a do drugiej olejek miętowy (można również dodać barwnik zielony).
  • 2. Formę do pieczenia nasmarować tłuszczem i najpierw wlać jasne ciasto a później ciemne. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec ok 35-40 min do suchego patyczka. Wystudzoną polać polewą. Ja polewę robię zawsze swoją, dodatkowo posypałam płatkami waflowymi.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować