Babka miętowa

4.5 (195 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Amatorom smaków miętowych przypadnie do gustu. Polecam . Idealna do kawy.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 5 jaj
    2 1/2 szklanki mąki
    1 1/2 szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    2 czubate łyżeczki proszku do pieczenia
    180 ml oleju
    180 ml mleka
    180 ml cieplej wody
    10 dkg landrynek miętowych
    5 dkg czekolady gorzkiej.
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Babki Desery

Babka miętowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Landrynki rozpuścić w ciepłej wodzie. Czekoladę zetrzeć na tartce o grubych oczkach.Jaja ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno. Dodać olej, mleko, syrop miętowy, zmiksować. Następnie dodać mąkę , proszek do pieczenia, czekoladę , zmiksować.
    Formę z kominkiem wysmarować tłuszczem , wysypać bułką tartą. Gotowe ciasto wlać do formy . Piec około 50 min w temperaturze 180 stopni. Udekorować wg swojego uznania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować