Babeczki ze śliwkami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Puszyste babeczki ze świeżymi śliwkami i migdałowym akcentem to łatwy i szybki w przygotowaniu słodki deserek z owocami.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jajek
    160g cukru pudru
    200g masła
    260g mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
    8 dużych śliwek
    16 sztuk migdałów
    cukier puder do posypania



Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki

Babeczki ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1kyrp7x 1. Jajka utrzeć z cukrami na puch, dodać miękkie masło (temperatura pokojowa), i cały czas ucierać. Następnie dodać mąkę wymieszaną
    z proszkiem do pieczenia i dokładnie wymieszać.
  • image-0pbho6b 2. Śliwki umyć, przekroić na połówki i pozbawić pestek. Migdały sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki ( migdał będzie imitował pestkę śliwki).
  • image-1vvifaf 3. Każdą foremkę do tartaletek wyłożyć papilotkami, następnie do każdej papilotki włożyć po 1-2 łyżki ciasta i ułożyć na wierzchu połówkę śliwki.
  • image-08auba8 4. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez około 25-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

4.53 (247 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Knedle ze śliwkami

To może cię zainteresować