babeczki z kremem malinowym

0 (0 ocen)

  • 45 min

Jak tylko w ogródku pojawiły się maliny, wykorzystałam je do babeczek, które u nas ostatnio są bardzo "chodliwe". Tym razem nie jako dodatek do ciasta ale jako składnik kremu serowego. Prosty, podstawowy przepis na babeczki można modyfikować na wiele sposobów.

  • 45 min

Składniki:

  • *na 12 sztuk
    Składniki:
    250 g mąki
    140 g cukru
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    200 ml kefiru
    100 g roztopionego masła
    2 jajka
    na krem:
    300 g gęstego serka owocowego
    szklanka malin
    łyżeczka cukru
    dodatkowo:
    szklanka posłodzonej herbaty malinowej (wystudzonej)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babeczki z kremem malinowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przesianą mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać. W osobnej misce wymieszać jajka, kefir i masło. Zawartość obu misek połączyć rózgą krótko do połączenia składników. Foremkę do muffinek wyłożyć papilotkami i napełnić ciastem. Piec w 180*C około 25-30 minut. Po wystudzeniu nasączyć herbatą.
  • 2. Kilka malin odłożyć do dekoracji, resztę zasypać cukrem i poddusić chwilkę, żeby puściły sok. Następnie przetrzeć przez sitko. Serek wmieszać z przecierem malinowym, przełożyć do szprycy i wycisnąć na babeczki. Udekorować odłożonymi malinami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Maliny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować