Babeczki bananowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Nie wiecie co zrobić z dojrzałym bananem ? Podam wam świetny przepis na babeczki z wykorzystaniem banana. Właśnie dziś kupiłam mocno dojrzałe banany część zjedliśmy a z reszty zrobiłam przepyszne pulchne wilgotne babeczki może znajda się osoby które skorzystają z mego przepisu, bardzo szybko się je robi a jeszcze szybciej znikają. Naprawdę serdecznie polecam będziecie zachwyceni.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej,

    1 szklanka cukru ( szklanka - kubek arcoroc ),

    3 jajka,

    15 g proszku do pieczenie - 2 łyżeczki,

    3/4 szklanki mleka,

    3/4 szklanki oleju,

    kilka kropel aromatu rumowego,

    4 dojrzałe banany.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Babeczki bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • babeczki 1. Do miski wbić jajka i wsypać cukier kryształ. Dokładnie zmiksować na pulchną masę aby nie było czuć cukru.
  • babeczki 2. Gdy jajka są już zmiksowane banany zgnieść widelcem. Do zmiksowanych jajek dodać resztę składników i również zmiksować do połączenia się jajek z resztą składników.
  • babeczki 3. Jak już składniki są zmiksowane dodać rozgniecione banany i dokładnie wymieszać łyżką aby ciasto objęło wszystkie banany.
  • babeczki 4. Formę do babeczek wypełnić papierowymi foremkami. Wlewać po 1,5 -2 łyżek gotowego ciasta.
  • babeczki 5. Wstawić do nagrzanego piekarnika ustawionego na 180 minut i piec 20 - 25 minut w zależności od piekarnika do suchego patyczka.
  • babeczki 6. Babeczki wystudzić, wyjąć z papierowych foremek ( wyciągają się idealnie nie przyklejają się do foremek ). Po wyjęciu i ostudzeniu można posypać cukrem pudrem lub udekorować dowolnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować