Babeczki bananowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Lekkie i wilgotne :)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    2 dojrzałe banany
    2 łyżki miodu
    1/2 szklanki mleka
    2 łyżki oleju kokosowego (1/4 szklanki)
    1 jajko
    1 łyżka masła orzechowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    garść orzechów włoskich
    garść suszonej żurawiny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Babeczki bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany obrać ze skórki i rozgnieść widelcem, dodać miód, mleko, masło orzechowe, jajko, płynny olej kokosowy i zmiksować, na końcu wsypać mąkę i proszek do pieczenia, zmiksować krótko, dodać bakalie i wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami albo posmarować olejem. Nałożyć masę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około pół godziny. Wystudzone babeczki posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie Banany

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować