Babeczki bananowe z kremem kakaowym

4.51 (186 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Pyszna słodycz dla małych i dużych.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 dojrzałe banany
    2 jajka
    125 ml oleju lub oliwy
    250 g mąki pszennej
    5 łyżek jasnego miodu
    pół łyżeczki sody
    łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    10 łyżeczek kremu kakaowego
Wystaw ocenę:

4.51 (186 ocen)

Babeczki bananowe z kremem kakaowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany rozgniatamy dokładnie widelcem w małym naczyniu. Do dużej miski wlewamy olej, dodajemy jajka i miód. Miksujemy przez minutę. Następnie dodajemy mąkę, sól, sodę i proszek do pieczenia. Mieszamy łyżką tylko do połączenia się składników. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni z termoobiegiem. Papilotki wypełniamy na dnie ciastem, umieszczamy krem i ponownie przykrywamy ciastem. Pieczemy przez 15 minut. Babeczki gotowe, smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować