Azjatyckie mini pączusie z mango i kokosem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Azjatyckie mini pączusie z mango i kokosem

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1 duże dojrzałe mango,
    - 70g cukru,
    - ok. 210g mąki pszennej,
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia,
    - ok. 45g wiórków kokosowych,
    - szczypta soli,
    - cukier puder do posypania,
    - 1 l oleju do smażenia + odrobina do moczenia rąk.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Pączki

Azjatyckie mini pączusie z mango i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewamy, dodajemy proszek do pieczenia, wiórki kokosowe, sól oraz cukier, mieszamy. Mango obieramy, kroimy wokół pestki, miksujemy blenderem na mus, dodajemy do reszty składników. Mieszamy i wstawiamy do lodówki na około 30 minut. W szerokim garnku rozgrzewamy olej. Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego (trochę urośnie podczas smażenia). Nasze ciasto się klei do rąk, dlatego moczymy rękę w oleju a następnie tworzymy kulki. Pączusie wrzucamy na gorący olej, obracamy i smażymy do uzyskania złotego koloru z każdej strony. Pączki przekładamy na ręcznik papierowy. Po wystygnięciu pączki posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Mango

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować