Azjatyckie mini pączusie z mango i nutą kokosa

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Moja wersja orientalnych pączków bez dodatku jajek, na bazie słodkiego mango i dodatkiem wiórków kokosowych, są świetną alternatywą klasycznego pączka symbolizującego tłusty czwartek.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 mango
    240g mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    80g cukru
    50g wiórków kokosowych
    1 łyżka spirytusu
    szczypta soli
    cukier puder do posypania pączków
    olej około 1 litr
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Ciastka Pączki Słodycze

Azjatyckie mini pączusie z mango i nutą kokosa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mango obrać ze skóry, pokroić w kostkę i zmiksować blenderem do gładkiej konsystencji.
  • 2. Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier, wiórki kokosowe, spirytus, szczyptę soli i całość dokładnie wymieszać za pomocą miksera. Następnie dodać mango, ponownie dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na około 30 minut.
  • 3. Po tym czasie z ciasta uformować wałek, pokroić na 16 kawałków i z każdego kawałka uformować kształt kulki.
  • 4. Tak przygotowane pączki wrzucić na gorący, głęboki olej i smażyć na wolnym ogniu, obracając je podczas smażenia.
  • 5. Usmażone pączusie wystudzić i posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mango

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować