REKLAMA
Bardzo łatwy i szybki przepis na pączki z mascarpone, idealny przepis dla początkujących oraz dla tych którzy boją się ciasta drożdżowego. Te pączki przygotujesz dosłownie w kilka chwil i gwarantuje Ci, że samo wyrobienie ciasta i usmażenie pączków nie zajmie Ci więcej niż 30 min. Wystarczy tylko wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie wymieszać mikserem lub trzepaczką rózgową, ciasto gotowe. Takie pączusie bardzo lubią dzieci, mój przedszkolak pochłania takich kilka na raz, jak odkurzacz. Wyjątkowo smaczne maleństwa i szybkie do zrobienia, nawet dla niezapowiedzianych gości.
(średnia 0 z 0 głosów)
Porady
Ilość pączków jest uzależniona od wielkości, ja je nabierałam małą łyżeczką i wyszedł mi pełny talerz o średnicy 25 cm takich mini pączusiów na jeden kęs. Moje pączki formowałam łyżeczką w misce, ale Ty możesz natłuścić dłonie olejem i formować małe kulki wielkości orzecha włoskiego w dłoniach, jeśli boisz się, że wyjdą Ci niekształtne prosto z łyżeczki. Pączki możesz posypać cukrem pudrem lub obtoczyć je w cukrze pudrze wymieszanym np. z cynamonem, lub cukrem waniliowym.
To najlepsze pączki jakie do tej pory smażyłam, mięciutkie puszyste z nutellą po brzegi. Nawet następnego dnia smakują tak samo jak świeżo upieczone, tylko zazwyczaj już nie wiele zostaje. Pączki są tak dobre że już je smażyłam 3 razy. Polecam serdecznie, pączki można nadziewać wiśniami, masą krówkową, marmoladą na co macie tylko ochotę.
Szybki deser :)
Pączki z tego przepisu są niezwykle puszyste i delikatne. Przełożone kwaskowatym dżemem z czarnej porzeczki i lekkim jak chmurka kremem będą doskonałym deserem nie tylko na Tłusty Czwartek. Wyglądają bardzo smakowicie aż chce się jeść :)
Komentarze