' Ala flaczki ze skór wieprzowych z wywarem chrzanowym

4 (5 ocen)

  • 5 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Dziś mam dla was propozycję na flaczki ze skór wieprzowych z nutką chrzanu

  • 5 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg skór wieprzowych bez słoniny,

    2 - 3 łyżeczki przyprawy uniwersalnej,

    1 mała marchew,

    1 mały korzeń pietruszki,

    1 mały kawałek pora,

    10 ziarenek ziela angielskiego,

    6 małych liści laurowych,

    1,5 łyżki majeranku,

    0,5 łyżki papryki słodkiej czerwonej,

    1 łyżka pieprzu ziołowego,

    3 czubate łyżeczki chrzanu tartego,

    0,5 łyżeczki pieprzu naturalnego,

    0,5 łyżki papryki ostrej,

    1 opakowanie przyprawy do flaków 16 g,

    2 spore ząbki czosnku
Wystaw ocenę:

4 (5 ocen)

Zobacz również:

Zupy

' ala flaczki ze skór wieprzowych z wywarem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlać 1,600 ml wody dodać umyte skóry oraz warzywa czyli marchew i korzeń pietruszki i gotować do miękkości skór, w międzyczasie gotowania dodać przyprawę uniwersalną, ziela angielskie i liście laurowe
  • 2. Wyjąć miękkie skóry z wywaru i pozostawić do ostygnięcia, po ostygnięciu pokroić na dowolnej szerokości paski i przełożyć je do wywaru dodając również dowolnie pokrojony por, chwile pogotować i wsypać majeranek zamieszać lekko zagotować i dodać słodką paprykę w proszku, chrzan oraz pieprz ziołowy
  • 3. Do gotujących się flaczków dodać przyprawę do flaków, ostrą paprykę i czosnek przeciśnięty przez praskę, zagotować i odstawić, po cały dokładny przepis zapraszam na mojego bloga
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować