' ala flaczki ze skór wieprzowych z wywarem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wlać 1,600 ml wody dodać umyte skóry oraz warzywa czyli marchew i korzeń pietruszki i gotować do miękkości skór, w międzyczasie gotowania dodać przyprawę uniwersalną, ziela angielskie i liście laurowe
2.Wyjąć miękkie skóry z wywaru i pozostawić do ostygnięcia, po ostygnięciu pokroić na dowolnej szerokości paski i przełożyć je do wywaru dodając również dowolnie pokrojony por, chwile pogotować i wsypać majeranek zamieszać lekko zagotować i dodać słodką paprykę w proszku, chrzan oraz pieprz ziołowy
3.Do gotujących się flaczków dodać przyprawę do flaków, ostrą paprykę i czosnek przeciśnięty przez praskę, zagotować i odstawić, po cały dokładny przepis zapraszam na mojego bloga
Komentarze