Paluchy z ciasta francuskiego

  • wyświetlono: 302 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Gdy nie masz czasu na przygotowanie czegoś bardziej wyrafinowanego, musisz ratować się tym, co aktualnie jest w lodówce. Paluchy z ciasta francuskiego z kminkiem - świetna przekąska do wina, czy piwa.

20171104_115853
  • 4 porcje
  • 20min
  • Łatwy

Składniki

* 1 opakowanie ciasta francuskiego
* kminek cały
* 1 jajko

Sposób przygotowania przepisu:

Paluchy z ciasta francuskiego

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w podłużne paski i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Posypujemy kminkiem. Wykładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni, aż się zarumienią.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

słone przekąskipaluchy z ciasta francuskiego

Komentarze

Podobne przepisy

ślimaczki z ciasta francuskiego

Dodane przez: gnomcio

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Idealna zarówno na ciepło, jak...

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Dodane przez: MagdalenaS

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Szybka i prosta przekąska. Idealna...

Łódeczki z ciasta francuskiego

Dodane przez: czarrna

Łódeczki z ciasta francuskiego

Przekąski na mecz :)

kapuśniaczki

Dodane przez: elka72

Kapuśniaczki z ciasta francuskiego

Niesamowicie delikatne a do tego...

Babeczki z ciasta francuskiego

Dodane przez: czarrna

Babeczki z ciasta francuskiego

Przekąska na imprezowy stół :)

rollsy

Dodane przez: Milycooking

Rollsy z ciasta francuskiego

Dziś w mojej propozycji rollsy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE