Paluchy z ciasta francuskiego

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Gdy nie masz czasu na przygotowanie czegoś bardziej wyrafinowanego, musisz ratować się tym, co aktualnie jest w lodówce. Paluchy z ciasta francuskiego z kminkiem - świetna przekąska do wina, czy piwa.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • * 1 opakowanie ciasta francuskiego
    * kminek cały
    * 1 jajko

Paluchy z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwijamy i kroimy w podłużne paski i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Posypujemy kminkiem. Wykładamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 200 stopni, aż się zarumienią.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy