Ta bardzo smaczna zupa przepleciona trzema różnymi serami, sprawdzi się na obiad w rodzinnym gronie, lub gronie znajomych. Szybka do wykonania.
30 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
4 szklanki bulionu z warzyw i drobiu
1 serek topiony kremowy 10 dag.
10 dag. sera gorgonzola
10 dag. tartego sera gouda
4 ząbki czosnku
2 łyżki siekanego koperku
sól i pieprz do smaku
Dodatkowo:
przyprawa suszone pomidory z czosnkiem
gałązka tymianku
bagietka
10 dag. tartego żółtego sera
Zupa trzy sery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bulion doprowadzam do zagotowania, dodaje przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojony na kawałki serek topiony i pokruszony ser gorgonzola, mieszam, podgrzewam aż ser się roztopi. Doprawiam solą i pieprzem dodaje koperek. Bagietkę kroję na kromki posypuję startym serem, zapiekam w temp. 180 stopni aż ser ładnie się roztopi. Gorącą zupę nakładam na talerze, posypuje serem gołda, listkami tymianku i suszonymi pomidorami. Podaje z grzankami.
Komentarze