Ziołowe spaghetti bolognese - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do garnka wykładamy koncentraty. Słoiczki po nich napełniamy wodą, zakręcamy i potrząsamy. Następnie taką płukankę również wlewamy do garnka. Tak przygotowaną bazę do sosu doprawiamy solą i cukrem do smaku.
2.Mięso kroimy na kawałki, przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, następnie smażymy na oleju, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem. Gdy się zrumieni, mięso dodajemy do sosu.
3.Na tej samej patelni na odrobinie oleju i z odrobina soli zrumieniamy posiekaną cebulę, ją również dodajemy do sosu. Sos zagotowujemy i doprawiamy ziołami.
4.W większym garnku gotujemy al. dente makaron spaghetti zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu (można suchy makaron raz czy dwa przełamać na pół). Ugotowany makaron przelewamy wodą i odcedzamy.
5.Sos łączymy z makaronem dokładnie mieszając. Porcje spaghetti nakładamy na talerze i posypujemy startym na małych oczkach żółtym serem.
Komentarze