Spaghetti po bolońsku

5 (198 ocen)

  • 30 min

Często robię to danie gdy nie mam czasu na gotowanie.

  • 30 min

Składniki:

  • 250 g makaronu spaghetti
    50 dag mięsa mielonego
    2 cebule
    4 łyżki oleju
    przyprawa do kurczaka
    1 słoik ( 520 g) sosu bolońskiego
    1/2 szklanki wody
    2 ząbki czosnku
    łyżeczka suszonej bazylii
    10 dag żółtego sera
Wystaw ocenę:

5 (198 ocen)

Spaghetti po bolońsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i przelewamy zimną wodą aby się nie sklejał. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju i dodajemy mięso mielone. Oprószamy przyprawą do kurczaka i smażymy.
  • 2. Do sosu bolońskiego dodajemy wodę i podsmażone mięso. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i bazylię. Mieszamy i zagotowujemy. Na makaron wylewamy gorący sos i posypujemy drobno startym serem żółtym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować