SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
MYJEMY ŻEBERKA I KROJMY W CIENKIE PASKI. PRZEKŁADAMY JE DO RĘKAWA DO PIECZENIA , DODAJEMY 2 ŁYŻKI OLIWY, 2 ŁYŻKI MIODU I 2 ŁYŻKI MUSZTARDY ORAZ ŁYŻKE VEGETY I ŁYŻKE OSTREJ PAPRYKI. KROJMY CEBULE I PAPRYKE W GRUBE PLASTERKI. CAŁOŚĆ UMIESZCZAMY W RĘKAWIE Z RESZTĄ SKŁADNIKÓW I DOKŁADNIE OBTACZAMY W ZAMKNIĘTYM RĘKAWIE. WSTAWIAMY DO LODÓWKI NA 30 MINUT, NASTĘPNIE NA ŁYŻCE OLEJU SMAŻYMY ŻEBERKA Z DWÓCH STRON OK.60 MINUT. PO TYM CZASIE ODLEWAMY OLEJ Z PATELNI I GOTUJEMY OK.50 MINUT .POD KONIEC GOTOWANIA ZABIELAMY ŚMIETANĄ Z DODATKIEM MĄKI. DO DEKORACJI MOŻEMY DODAĆ NATKE PIETRUSZKI.
Komentarze