500 G MIĘSA MIELONEGO
1 CEBULA
7PIECZAREK ( SAME KAPELUSZE)
BUŁKA KAJZERKA
OLEJ DO SMAŻENIA
BUŁKA TARTA
PRZYPRAWA DO KOTLETÓW MIELONYCH
ZĄBEK CZOSNKU
SÓL, PIEPRZ
PÓŁ SZKLANKI MLEKA
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
OBIERAMY PIECZARKI OK. 7 SZTUK.
NA GORĄCYM OLEJU SMAŻYMY PIECZARKI (SAME KAPELUSZE) Z DWÓCH STRON NA ZŁOTY KOLOR.
DO MISKI WKŁADAMY MIĘSO MIELONE, JAJKO, STARTĄ CEBULE I BUŁKĘ WCZEŚNIEJ NAMOCZONĄ W MLEKU.
DODAJEMY SZCZYPTE SOLI I PIEPRZU ORAZ 1 ŁYŻKE BUŁKI TARTEJ I OPAKOWANIE PRZYPRAWY DO KOTLETÓW. WSZYSTKO RAZEM MIESZAMY NA JEDNOLITĄ MASĘ MIĘSNĄ I FORMUJEMY KULKI, W ŚRODEK WKŁADAMY PIECZARKI I SKLEJAMY KOTLET. SMAŻYMY Z DWÓCH STRON NA CIEMNY KOLOR.
Komentarze