Wolnowarzony ramen po polsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Włoszczyznę i udka z kurczaka umieszczamy w wolnowarze. Plastry schabu osuszamy, delikatnie rozbijamy pięścią, czosnek i szalotkę opalamy i wszystkie składniki wkładamy do urządzenia. Zalewamy wodą. Dodajemy
liście laurowe, sól himalajską i sos sojowy. Włączamy wolnowar na 5 godzin przy ustawieniu nr 2. Po godzinie usuwamy szumowinę.
Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i czekamy aż napęcznieją. Płuczemy je i
dodajemy do wolnowaru. Doprawiamy pieprzem.
Przygotowujemy dodatki do zupy. Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją
na opakowaniu, jajka - 5 minut od zagotowania wody i kroimy drobno
szczypiorek.
Do misek wkładamy makaron, plastry schabu, kapustę pak choi i jajka.
Składniki zalewamy przygotowanym wywarem i posypujemy szczypiorem,
Komentarze