Węgierska gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokrój w sporą kostkę. Rozgrzej olej i smaż mięso 1-2 minuty.
2.Bulion zagotuj i wlej do garnka z mięsem. Poczekaj aż całość zawrze, następnie zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 40 minut.
3.Ziemniaki obierz i pokrój w sporą kostkę. Papryki potnij w paseczki. Wrzuć do garnka , dołóż listki laurowe i tymianek. Przypraw do smaku solą , pieprzem oraz papryką. Ponownie zagotuj, po czym zmniejsz płomień i gotuj około 1 min.
4.Wyrób ciasto na zacierki.
5.Cebulę obierz , posiekaj, Rozgrzej na patelni olej i zeszklij cebulę. Oprósz mąką, zasmaż, rozprowadź odrobiną wywaru. Wlej do zupy , dodaj koncentrat pomidorowy, z ciasta odrywaj kawałki i gotuj 10 minut.
Komentarze