Węgierska gulaszowa

4.5 (180 ocen)

Zupa gulaszowa jest smaczna i sycąca

Składniki:

  • wołowina bez kości - 1 kg
    pieczarki -250 g
    cebula - 2 szt
    papryka czerwona -1 szt
    papryka żółta - 1 szt
    pomidory - 2 szt
    ziemniaki - 4 szt
    seler - 0,5 szt
    por część biała- 1 kawałek
    smalec -2 łyżki
    magii - 2 łyżki
    czosnek - 1 ząbek
    koncentrat pomidorowy - 1 łyżka
    sól i pieprz
    ostra papryka
Wystaw ocenę:

4.5 (180 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Węgierska gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyć, osączyć, pokroić w kostkę.
  • 2. Przesmażyć mięso na tłuszczu na złoty kolor.
  • 3. Przełożyć do garnka, zalać wodą, dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa
  • 4. Selera obrać, opłukać, pokroić w słupki.
  • 5. Papryki opłukać, osączyć, wydrążyć gniazda nasienne, pokroić w paski.
  • 6. Cebulę obrać, pokroić w kostkę.
  • 7. Pora pokroić w piórka.
  • 8. Pieczarki umyć, osączyć pokroić w pół plastry.
  • 9. Na pozostałym tłuszczu po mięsie, usmażyć pieczarki, cebulę paprykę i selera, wszystko podsmażyć oddzielnie, przełożyć do garnka z mięsem, dusić kilka minut.
  • 10. Ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę.
  • 11. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, dodać do mięsa.
  • 12. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, zeszklić na tłuszczu, dodać do mięsa.
  • 13. Zalać zupę gotowaną wodą, tak by sięgała 4 cm.ponad warstwę składników.
  • 14. Gdy składniki zupy będą miękkie dodać pomidory, doprawić przyprawami do smaku.

Porady

Zupa powinna być pikantna.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

5 (171 ocen)

Węgierska gulaszowa

5 (171 ocen)

Węgierska gulaszowa

Kjopka Kuchnia węgierska 1 godz. 20 min

To może cię zainteresować