Wątróbki drobiowe z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak zrobiona wątróbka smakuje wielu osobą, warto ją zrobić.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 50 dag. wątróbki drobiowej
    3 cebule
    3 jabłka
    1 szkl. mleka
    6 łyżek oleju
    sól i pieprz do smaku
    1 łyżeczka warzywka
    1 łyżka majeranku
    Dodatkowo:
    forma do zapiekania
    natka pietruszki do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Przekąski

Wątróbki drobiowe z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • w 1. Wątróbki moczę w mleku, ok. godziny. Płuczę, osuszam. Na patelni na 2 łyżkach oleju szklę obraną i pokrojoną cebulę. Doprawiam warzywkiem i pieprzem. Przekładam do naczynia do zapiekania. Jabłka kroję w ósemki, wycinam gniazda nasienne, smażę na 2 łyżkach oleju.Doprawiam majerankiem, dodaję do cebuli. Wątróbkę smażę na 2 łyżkach oleju, na koniec lekko solę, dodaję do jabłek i cebuli.
  • w 2. Formę z wątróbkami wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piekę 15 minut. Po wyjęciu z piekarnika posypuję natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Jabłka Majeranek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować