Jemy Oczami

Jemy Oczami

O mnie:

Gotuję z zamiłowania do próbowania nowych smaków i dla relaksu. Bardzo lubię eksperymentować w kuchni, z mniej lub bardziej pożądanym rezultatem. Smacznymi przepisami dzielę się na blogu - www.jemyoczami.com

Liczba punktów za aktywność
30
Liczba obserwujących
0

Wyślij wiadomość
Bezglutenowy spód do pizzy
Użytkownik Jemy Oczami w dniu 02.04.2016 19:03 opublikował przepis :

Bezglutenowy spód do pizzy

Zapewne nie jednej osobie przechodzącej na dietę bezglutenową pojawia się smutna myśl "już nigdy nie zjem pizzy", a jednak - można! Większość przepisów na pizze bazuje na gotowych mieszankach bg, jednak nie jestem zwolenniczką mieszanek i postanowiłam spróbować zrobić własny mix.

Sernik migdałowy na spodzie z białej czekolady
Użytkownik Jemy Oczami w dniu 29.03.2016 17:19 opublikował przepis :

Sernik migdałowy na spodzie z białej czekolady

Sernik ma wyraźny aromat migdałowy, a dodatek płatków migdałów daje przyjemną chrupkość. Spód z białej czekolady i mąk bezglutenowych jest lekki i delikatny, porównywalny do cienkiego biszkoptu.

Wątróbki drobiowe w malinach
Użytkownik Jemy Oczami w dniu 23.03.2016 11:32 opublikował przepis :

Wątróbki drobiowe w malinach

Nie należę do wielbicieli wątróbki, jednak raz na jakiś czas ją robię. Przemawia do mnie wersja wątróbki z dodatkiem owoców - jabłek, gruszek, ale także malin. Dzisiejsza propozycja, to właśnie wątróbka drobiowa na roszponce, polana lekko kwaśnym sosem z malin.

Mazurek różany (bez glutenu i mleka)
Użytkownik Jemy Oczami w dniu 21.03.2016 13:46 opublikował przepis :

Mazurek różany (bez glutenu i mleka)

Nadchodzące święta chyba będą zdominowane przez kwiatowe mazurki :) Dzisiaj dość klasyczna wersja kwiatowego mazurka - mazurek różany, dostosowana do potrzeb osób an diecie bezglutenowej i bezmlecznej.

Krem ze skorzonery
Użytkownik Jemy Oczami w dniu 20.03.2016 13:18 opublikował przepis :

Krem ze skorzonery

Skorzonera, czyli wężymord czarny korzeń, nasze rodzime warzywo zapomniane wiele lat temu, zaczyna wracać do łask. Niegdyś wykorzystywane jako antidotum na ukąszenie żmii, także bardzo dobrze sprawdza się na stole. W smaku delikatnie słodki, odrobinę zbliżony do białych szparagów.

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.