Gotuję z zamiłowania do próbowania nowych smaków i dla relaksu. Bardzo lubię eksperymentować w kuchni, z mniej lub bardziej pożądanym rezultatem. Smacznymi przepisami dzielę się na blogu - www.jemyoczami.com
Sezon na rabarbar uważam za oficjalnie otwarty! Na inaugurację sezonu rabarbarowego przygotowałam kruche ciasto z musem rabarbarowo-różanym pod kruszonką.
Użytkownik
Jemy Oczami
w dniu 10.04.2016 15:41 opublikował przepis:
Batoniki owsiane o delikatnym różanym aromacie, to doskonała szybka przekąska lub zdrowe słodycze. Z zewnątrz są chrupiące, a w środku miękkie. Można je jeść bez obaw, że zostawi się w nich cenną jedynkę ;)
Użytkownik
Jemy Oczami
w dniu 02.04.2016 19:03 opublikował przepis:
Zapewne nie jednej osobie przechodzącej na dietę bezglutenową pojawia się smutna myśl "już nigdy nie zjem pizzy", a jednak - można! Większość przepisów na pizze bazuje na gotowych mieszankach bg, jednak nie jestem zwolenniczką mieszanek i postanowiłam spróbować zrobić własny mix.
Użytkownik
Jemy Oczami
w dniu 29.03.2016 17:19 opublikował przepis:
Sernik ma wyraźny aromat migdałowy, a dodatek płatków migdałów daje przyjemną chrupkość. Spód z białej czekolady i mąk bezglutenowych jest lekki i delikatny, porównywalny do cienkiego biszkoptu.
Użytkownik
Jemy Oczami
w dniu 24.03.2016 16:33 opublikował przepis:
Nie należę do wielbicieli wątróbki, jednak raz na jakiś czas ją robię. Przemawia do mnie wersja wątróbki z dodatkiem owoców - jabłek, gruszek, ale także malin. Dzisiejsza propozycja, to właśnie wątróbka drobiowa na roszponce, polana lekko kwaśnym sosem z malin.
Użytkownik
Jemy Oczami
w dniu 21.03.2016 13:46 opublikował przepis:
Nadchodzące święta chyba będą zdominowane przez kwiatowe mazurki :) Dzisiaj dość klasyczna wersja kwiatowego mazurka - mazurek różany, dostosowana do potrzeb osób an diecie bezglutenowej i bezmlecznej.
Użytkownik
Jemy Oczami
w dniu 20.03.2016 13:18 opublikował przepis:
Skorzonera, czyli wężymord czarny korzeń, nasze rodzime warzywo zapomniane wiele lat temu, zaczyna wracać do łask. Niegdyś wykorzystywane jako antidotum na ukąszenie żmii, także bardzo dobrze sprawdza się na stole. W smaku delikatnie słodki, odrobinę zbliżony do białych szparagów.
Ostatnio skomentowane
Torcik serowo-truskawkowy