Wątróbki drobiowe na gęsim smalcu

  • wyświetlono: 388 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Z wykorzystaniem gesiego smalcu - popularnego składnika uzywanego w kuchni żydowskiej

caroline1983
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki


- wątróbki kurze: 50 dekagramów
- gęsi smalec: 2 łyżki
- cebula: 1 sztuka
- sól, pieprz do smaku: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Wątróbki drobiowe na gęsim smalcu

  • Wątróbki drobiowe na gęsim smalcu1. Wątróbki oczyścić z błon. Na patelni rozpuścić 1 łyżkę smalcu i partiami obsmażyć na nim watróbki. Wątróbki (bez tłuszczu) przełożyć do garnka, dodać 1 łyżkę smalcu i dusić pod przykryciem przez ok. 10 minut co jakiś czas mieszając. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Dodać do wątróbek. Całość przyprawić solą i pieprzem. Dusić do momentu zeszklenia się cebuli. Podawać z pieczywem. Smalec gęsi przypadkiem znalazłam w Kauflandzie. Można go też kupić w sklepach z żywnością ekologiczna itp.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

dieta bezmlecznadieta bezglutenowakuchnia_zydowskawątróbki kurzegęsi smalec

Komentarze

Podobne przepisy

Grillowana wątróbka z sosem orzechowym

Dodane przez: Halina

Grillowana wątróbka drobiowa z sosem orzechowym

Pyszna wątróbka z sosem orzechowym.

toskańska wątróbka

Dodane przez: joanna74

Toskańska wątróbka na tostach

Pyszna przystawka, orzeźwiająca...

Dodane przez: Klaudyna213

SZASZŁYKI Z WĄTRÓBKI NA GRILLA

Pyszna alternatywa do tradycyjnych...

Wątróbka na karmelizowanej cebuli z pieczonym jabłk

Dodane przez: Kuchnia Marty

Wątróbka na karmelizowanej cebuli z pieczonym...

Dziś zapraszam na niebanalną i...

image-0qafhfa

Dodane przez: Konto nieaktywne

Kruche babeczki na słono z wątróbką

Pyszne połączenie kruchego ciasta...

image-23986li

Dodane przez: AgaAgnieszka

Wiejska kiełbasa w smalcu

Pachnący smalec,wspaniały smak.Moja...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE