Tarta z owocami i bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
1.Wszystkie składniki powinny zimne. Szybko zagniatamy, rozwałkowujemy i przekładamy do formy na tartę o średnicy 23cm.
Następnie przekładamy do lodówki na 30 minut. W tym czasie rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Schłodzone ciasto nakłuwamy widelcem i pieczemy 20 minut.
2. Przygotowujemy masę malinową. 2 szklanki kompotu zagotowujemy. 1 szklankę kompotu i pudding dokładnie mieszamy i przelewamy do gotującego się kompotu. Gdy masa będzie miała konsystencję kisielu, dodajemy owoce i mieszamy. Całość przelewamy na gotowy spod. Całość schładzamy.
3. Przygotowujemy bitą śmietanę. Do śmietany dodajemy cukier puder i ubijamy na sztywno.
Masę przekładamy na ciasto, całość posypujemy gorzka czekolada.
Komentarze