Tarta z bitą śmietaną, bezami i owocami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Deser gotowy w pięć minut, pod warunkiem , że wcześniej mamy zrobione ciasto. Czasami robię więcej niż jedno i zamrażam.

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g mąki pszennej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    120 g masła
    3 łyżki cukru
    jajko

    300 g śmietanki 30 %
    2 łyżeczki cukru pudru
    1 łyżeczka soku z cytryny
    bezy
    owoce - maliny, borówki

    listki mięty do dekoracji
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Tarty Desery Bezy Beza

Tarta z bitą śmietaną, bezami i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę z proszkiem wysiekać z masłem . Dodać cukier i jajko. Zagnieść ciasto. Wylepić foremkę do tarty ciastem ( wcześniej wysmarowaną masłem ) i wstawić do lodówki na 20 min.
    Pieczenie 180 stopni - 30 min.
  • 2. Śmietankę ubić na sztywno. Dodać cukier puder i sok z cytryny.
    Owoce umyć i osuszyć.
  • 3. Na wystudzone ciasto wyłożyć bitą śmietanę i na wierzchu poukładać owoce i bezy. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Jagody Maliny Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować