Naleśniki z bitą śmietaną i owocami

4.98 (179 ocen)

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Znakomite , delikatne naleśniki z bitą śmietaną i owocami sezonowymi. Polecam nie tylko dla małych głodomorów.

  • 20 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto naleśnikowe

    2 szklanki mąki pszennej
    1 szklanka mleka
    1 szklanka wody zimnej
    2 jajka
    3 łyżki cukru brązowego
    Szczypta soli
    2 łyżki oleju

    Dodatki

    300 ml śmietany kremówki 30%,
    1 łyżka cukru brązowego i szczypta soli do ubicia śmietany
    Owoce: ja dałam kiwi,truskawki,borówki ,brzoskwinie
    Olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

4.98 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery Naleśniki

Naleśniki z bitą śmietaną i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki naleśników dokładnie łącze za pomocą miksera.

    Patelnię rozgrzewam ,za pomocą pędzla silikonowego smaruję nią odrobiną oleju rzepakowego.

    Za pomocą chochli kuchennej nabieram porcję ciasta i wylewam na patelnię.

    Smażę na rumiano z obu stron. Naleśniki studze.

    Międzyczasie ubijamy na sztywno śmietanę z odrobiną soli i cukru.

    Owoce myję i kroję w plastry czy kostkę według uznania.

    Schłodzone naleśniki smaruję śmietaną, kładę owoce i zawijam.

Porady

Do naleśników można użyć również powideł , sera białego czy jogurtu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować