Tajskie burgery z grilla

4.5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pyszne burgery pachnące imbirem i limonką.Idealne z grilla.

Składniki:

  • Składniki burger:

    500g mielonego mięsa z fileta z kurczaka
    3 łyżki bułki tartej
    1 jajko
    2 ząbki czosnku
    2 łyżeczki startego imbiru
    sól
    pieprz
    cebulka zielona pęczek
    1 mała papryczka chilli
    skórka z 1 limonki
    1/2 łyżeczki sosu chilli


    Pozostałe składniki :

    bułki hamburgerowe
    sałata lodowa
    kiełki słonecznika
    3 łyżki majonezu
    2 łyżki sosu słodkiego chilli


Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Burgery Grill

Tajskie burgery z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie burgerów :

    Do miski wrzuć mięso. Dodaj jajko, bułkę tartą, sos chilli, przeciśnięty przez praskę czosnek, skórkę z limonki, imbir, pokrojoną cebulkę i chilli, sól i pieprz. Połącz składniki. Uformuj niewielkie kotlety. Ułóż na talerzu i włóż do lodówki na 2-3 godziny. Burgery usmaż na grillu używając tacki aluminiowej lub na patelni grillowej z niewielką ilością oleju.

    Przygotowanie :

    Bułkę podsmaż na grilluj. Ułóż porwaną sałatę lodową oraz burgera. Przygotuj sos - wymieszaj majonez z sosem chilli i posmaruj min mięso. Na górze ułóż kiełki. Całość przykryj górą bułki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chili Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill

Podobne przepisy

To może cię zainteresować