Pieczone ziemniaki z farszem szpinakowym

4 (2 ocen)

  • 25 min
  • Dla 3 osób

To pyszne i aromatyczne danie nie tylko dla wegetarian !
Dzięki oliwie farsz jest aksamitny i bardzo aromatyczny !

  • 25 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • Składniki :
    4 duże ziemniaki
    Oliwa

    2 łyżki oleju
    2 cebule
    2-3 ząbki czosnku
    100g świeżego szpinaku
    50g-100g pieczarek
    sól
    pieprz
    natka pietruszki
    Oliwa
    100g mozzarelli
Wystaw ocenę:

4 (2 ocen)

Zobacz również:

Roladki drobiowe

Pieczone ziemniaki z farszem szpinakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Każdego ziemniaka umyj. Posmaruj oliwą i zawiń w folię.
    Włóż do nagrzanego piekarnika do temp 200 stopni i piecz przez 40-50minut.

    Z ziemniaków odetnij górę i wydrąż środek.
  • 2. Pieczarki pokrój w plasterki

    Na patelni rozgrzej olej.
    Podsmaż pokrojoną cebulę i czosnek.
    Dodaj pieczarki i smaż całość.
    Dodaj liście szpinaku i duś całość co jakiś czas mieszając.
    Do warzyw dodaj wydrążone ziemniaki i ser mozzarella.
    Wlej 2-3 łyżki oliwy i wymieszaj.

    Każdego ziemniaka włóż warzywny farsz i zapiekaj 20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować