Paprykowe burgery z grilla

0 (0 ocen)

  • 60 min

Paprykowe burgery z grilla podane z ostrym sosem na bazie korniszonów to propozycja na letni obiad pod chmurką. Są przepyszne!

  • 60 min

Składniki:

  • 1/2kg mielonego mięsa z szynki
    1/2 czerwonej papryki
    1 mała cebula
    1 łyżka musztardy
    1 łyżka ketchupu
    2 ząbki czosnku
    4-5 łyżek wody
    1 łyżka przyprawy do kebaba
    1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
    Sól i pieprz do smaku

    Ostry sos z korniszonów:
    4 ogórki konserwowe
    2 łyżki jogurtu naturalnego
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki ketchupu
    2 ząbki czosnku
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Paprykowe burgery z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-2atiuwt 1. Mięso mielone połączyć z posiekaną drobniutko cebulą oraz papryką dodać przeciśnięty przez praskę czosnek wsypać przyprawę do kebaba, słodką paprykę , sól oraz pieprz, dodać ketchup i musztardę wymieszać, wlać wodę i ponownie wyrobić masę. Uformować w dłoniach okrągłe kule ,lekko spłaszczyć, ułożyć na szklanej desce i włożyć na pół godziny do lodówki.
  • image-01erpmj 2. Sos:
    Ogórki pokroić w kostkę, wymieszać z jogurtem, majonezem, musztardą, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą do smaku i wymieszać.Włożyć do lodówki.
  • image-04u72cy 3. Burgery ułożyć na tacce lub na ruszcie i grillować z każdej strony po kilkanaście minut na złocisto.
    Podawać z ostrym sosem.Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ketchup Mięso Musztarda Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować