Paprykowe burgery z grilla - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso mielone połączyć z posiekaną drobniutko cebulą oraz papryką dodać przeciśnięty przez praskę czosnek wsypać przyprawę do kebaba, słodką paprykę , sól oraz pieprz, dodać ketchup i musztardę wymieszać, wlać wodę i ponownie wyrobić masę. Uformować w dłoniach okrągłe kule ,lekko spłaszczyć, ułożyć na szklanej desce i włożyć na pół godziny do lodówki.
2.Sos:
Ogórki pokroić w kostkę, wymieszać z jogurtem, majonezem, musztardą, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą do smaku i wymieszać.Włożyć do lodówki.
3.Burgery ułożyć na tacce lub na ruszcie i grillować z każdej strony po kilkanaście minut na złocisto.
Podawać z ostrym sosem.Smacznego!
Komentarze