Tagliatelle z owocami morza

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Makaron tagliatelle pasuje świetnie do różnego rodzaju sosów. Dobrze ugotowany - świetnie oblepia się nimi i stanowi mocne podstawy doskonałego dania obiadowego. Owoce morza moim zdaniem doskonale pasują do makaronu

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu tagliatelle
    owoce morza
    1 słoiczek pomidorów suszonych
    około 10 pomidorków koktajlowych
    3 ząbki czosnku
    100 ml śmietanki 30%
    3 łyżki oliwy
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem Tagliatelle

Tagliatelle z owocami morza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg wskazówek producenta na równi z przygotowywaniem sosu. Makarony to dania, które muszą być wykonywane chwilę przed podaniem, inaczej nie smakują już tak dobrze.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy na nią starty czosnek, suszone pomidory pokrojone w paseczki, odsączone z zalewy owoce morza oraz pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki. Podgrzewamy dosłownie 1 minutę i zalewamy śmietanką.
  • 3. Szybko doprawiamy solą i pieprzem, doprowadzamy do wrzenia i łączymy z ugotowanym makaronem. W razie konieczności możecie dodać odrobinę wody z gotowania makaronu.

    Tagliatelle z owocami morza podajemy od razu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Owoce Śmietana Suszone pomidory

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować