Makaron tagliatelle pasuje świetnie do różnego rodzaju sosów. Dobrze ugotowany - świetnie oblepia się nimi i stanowi mocne podstawy doskonałego dania obiadowego. Owoce morza moim zdaniem doskonale pasują do makaronu
20 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
1 opakowanie makaronu tagliatelle
owoce morza
1 słoiczek pomidorów suszonych
około 10 pomidorków koktajlowych
3 ząbki czosnku
100 ml śmietanki 30%
3 łyżki oliwy
sól, pieprz
Tagliatelle z owocami morza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Makaron gotujemy wg wskazówek producenta na równi z przygotowywaniem sosu. Makarony to dania, które muszą być wykonywane chwilę przed podaniem, inaczej nie smakują już tak dobrze.
2.Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy na nią starty czosnek, suszone pomidory pokrojone w paseczki, odsączone z zalewy owoce morza oraz pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki. Podgrzewamy dosłownie 1 minutę i zalewamy śmietanką.
3.Szybko doprawiamy solą i pieprzem, doprowadzamy do wrzenia i łączymy z ugotowanym makaronem. W razie konieczności możecie dodać odrobinę wody z gotowania makaronu.
Komentarze