Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Pasta przygotowana z twarogu, czosnku, jogurtu i szczypiorku. Doprawiona do smaku solą i pieprzem. Niewiele składników a smak rewelacyjny. Polecam.
20 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
200 g twarogu
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 ząbki czosnku
2 łyżki pokrojonego szczypiorku
sól do smaku
pieprz do smaku
Pasta twarogowa z czosnkiem i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski przekładamy twaróg i kruszymy na drobno np. widelcem. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy z wody, kroimy na drobno. Pokrojony czosnek i szczypiorek przekładamy do miski z twarogiem i dodajemy jogurt naturalny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.
Komentarze