Zapraszam na smaczną pastę. Przygotowana z dodatkiem kolorowej papryki i szczypiorku, serka ziołowego i jogurtu. Polecam.
20 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
100 g twarogu
80 g czerwonej papryki
80 g zielonej papryki
80 g żółtej papryki
1 cebula szalotka
100 g serka z ziołami
2 łyżki jogurtu greckiego
sól do smaku
pieprz do smaku
Pasta twarogowa z papryką i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Papryki myjemy i osuszamy z wody, kroimy w drobną kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy z wody, kroimy na drobno. Cebulkę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Do miski wkładamy twaróg i kruszymy. Dodajemy pokrojone papryki, cebulę, szczypiorek, serek z ziołami, jogurt grecki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy.
Komentarze