Bigos z kiszonej kapusty z kiełbaską

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Zapraszam na smaczny, rozgrzewający bigos. Bigos przygotowałam z dodatkiem suszonych grzybów, kiełbasy, suszonych warzyw. Polecam.

  • 1 godz. 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 90 dag domowej kiszonej kapusty
    1 l wody
    4 ziela angielskie
    1 listek laurowy
    5 łyżek włoszczyzny suszonej
    20 dag kiełbasy z piersi kurczaka
    3 łyżki oleju
    90 g koncentratu pomidorowego ( mały słoiczek )
    1 łyżka suszonych grzybów w proszku
    1 łyżka przyprawy do bigosu
    1 łyżeczka papryki słodkiej wędzonej
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    sól paprykowa do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Bigos z kiszonej kapusty z kiełbaską - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę i wkładamy kapustę kiszoną, suszoną włoszczyznę, listek laurowy, ziele angielskie. Stawiamy na gazie i gotujemy przez 1 godzinę, od czasu do czasu mieszamy.
    W międzyczasie kroimy kiełbaskę na plasterki i podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju.
    Do ugotowanej kapusty wkładamy przesmażoną kiełbaskę, suszone grzyby ( proszek ), koncentrat pomidorowy i pozostałe przyprawy. Gotujemy razem przez chwilę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować