Rosół drobiowy

0 (0 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Pyszny, aromatyczny, zdrowy rosół drobiowy. Gotuje bardzo często, bo moja rodzinka bardzo lubi rosołek. Polecam.

  • 3 godz.
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ćwierć udko z kurczaka
    1 szyjka z kaczki
    5 dużych marchewek
    1 duża pietruszka
    1/2 małego selera
    2 średnie cebule
    natka pietruszki
    kilka liści pora i selera
    5 litrów wody
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    0,5 kg makaronu
    woda do makaronu
    1 łyżeczka soli do gotowania makaronu
    1 łyżka oleju do gotowania makaronu
    2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Rosół

Rosół drobiowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Mięso myjemy i zdejmujemy skórę i tłuszcz, wkładamy do gotującej się wody i zbieramy szumowiny. W międzyczasie włoszczyznę obieramy myjemy i kroimy wzdłuż. Cebulę obieramy i kroimy na pół, obsmażamy na patelni. Po godzinie gotowania mięsa wkładamy do garnka pokrojoną włoszczyznę, cebulę i umyte liście pora i selera. Gotujemy do miękkości mięsa i warzyw. Na końcu doprawiamy solą i pieprzem.
    W drugim garnku gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu.
    Rosół podajemy z makaronem i dekorujemy pokrojoną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso Włoszczyzna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować