Roladki schabowe ze śliwkami

4.5 (148 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Tak podane roladki robią furorę podczas rodzinnych uroczystości, zawsze znikają jako pierwsze. Szybkie w przygotowaniu, a w smaku jak tradycyjny schab ze śliwkami.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 5 plastrów schabu bez kości
    sól i pieprz do przyprawienia mięsa
    3/4 szklanki wrzątku
    20 suszonych śliwek
    10 cienkich plasterków wędzonego boczku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Roladki schabowe ze śliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śliwki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 10 minut.

    W międzyczasie mięso mocno rozbijamy, przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem, przekrawamy każdy kotlet w poprzek na pół tworząc dwa mniejsze.

    Na brzegu każdego plastra mięsa układamy po 2 odsączone z wody śliwki i zwijamy ciasno w rulon.

    Każdą roladkę zawijamy w plasterek boczku. Smażymy na rumiano na wolnym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Schab Śliwki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować