Roladki schabowe

  • wyświetlono: 7362 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Przepis na roladki schabowe nadziewane marchewką, ogórkiem oraz papryką. Najpierw obsmażone, aby miały chrupiącą skórkę i złocisty kolor, a następnie duszone do miękkości w bulionie

alba blox
  • 60min

Składniki

4 plastry schabu
1 surowa krótka marchewka
1 ogórek konserwowy
1/4 czerwonej papryki
2 łyżeczki musztardy
Sól, pieprz
4 łyżki mąki
2 łyżki masła klarowanego
1/2 litra bulionu

Sposób przygotowania przepisu:

Roladki schabowe

  • 1. Plastry schabu rozbić tłuczkiem na kotlety. Posypać każdy z nich solą i pieprzem z obydwu stron.
  • 2. Marchewkę obrać przekroić na ćwiartki. Ogórki przekroić na 4 części wzdłuż. Paprykę pokroić na 4 równe paski.
  • 3. Każdy kotlet posmarować musztardą, ułożyć na nim marchewkę, ogórka i paprykę. Roladki spiąć wykałaczkami, aby nie rozpadły się podczas smażenia i duszenia.
  • 4. Każda roladkę obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać masło, przełożyć na nią roladki, obsmażyć je z każdej strony.
  • 5. Na patelnię wlać gorący bulion, dusić pod przykryciem ok. 30 minut. Podczas duszenia przewrócić roladki na drugą stronę.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

moj_niedzielny_obiadroladkimama_mnie_nauczylaschabroladki schabowe

Komentarze

Podobne przepisy

Roladki schabowe

Dodane przez: joanna30

Roladki schabowe

Trochę czasochłonne ale pyszne....

roladki schabowe z papryką

Dodane przez: agarybak76

Roladki schabowe z papryką

Lubię wymyślać nowe farsze do roladek....

Roladki schabowe

Dodane przez: czarrna

Roladki schabowe

Wymyślony obiadek :)

Roladki schabowe z suszonymi pomidorami

Dodane przez: bogusia82

Roladki schabowe z suszonymi pomidorami

Pyszne roladki z suszonymi pomidorami...

schabowe roladki faszerowane jajecznica

Dodane przez: Bolkaa

FASZEROWANE ROLADKI SCHABOWE

Świetny pomysł na wykorzystanie...

Roladki schabowe z kurkami

Dodane przez: bogusia82

Roladki schabowe z kurkami

Roladki wyszły bardzo soczyste...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE