Rolada z mięsa mielonego

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Zamiast nudnego mielonego kotleta, można przyrządzić tę roladę. To zupełnie inny sposób na obiad. Nie jest bardzo pracochłonny, a w czasie kiedy rolada się piecze masz czas na inne rzeczy :)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mięso mielone indycze: 700 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - ziarenka smaku: 1 łyżeczka
    - pieprz do smaku: 1 szczypta
    - przyprawa w płynie typu maggi: 0.5 łyżeczki
    - ogórek kiszony duży: 1 sztuka
    - świeża czerwona papryka: 0.25 sztuki
    - żółty ser (plastry): 2 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Rolada z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rolada z mielonego 1. Mięso mielone przekładamy do miski. Dodajemy jajko i przyprawy. Wyrabiamy.
    Masę wykładamy na folię aluminiową. Układamy ją rozcierając na mniej więcej prostokąt. Układamy bliżej jednego brzegu pokrojone wzdłuż w plastry ogórka, paprykę pokrojoną w paski i plastry żółtego sera.
  • rolada z mielonego 2 2. Delikatnie zwijamy przygotowaną masę w rulon posługując się folią aluminiową. Staramy się, aby mięso ułożone było tak, żeby po zrolowaniu, można było zakręcić lub zawinąć brzegi folii. Układamy w formie do pieczenia. Wkładamy do piekarnika na około 50-60 minut w temp. 180*C.
  • 3. Po wyjęciu kroimy na plastry około 1,5 cm. Podajemy z ziemniakami, ryżem, kaszą - według własnego uznania. Doskonale smakuje z sosem chrzanowym lub groszkiem z marchewką.
    POLECAM
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować