Racuchy z kaszy gryczanej bananowo orzechowe

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Przepyszne wprost rozpływające się w ustach placki z kaszy, które moim zdaniem przebijają nawet słynne racuchy z jabłek. Sprawdź sam!

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -szklanka kaszy grycznanej
    -4 łyżki mąki gryczanej
    -pół szklanki mleka
    -2 banany
    -2 łyżki masła orzechowego
    -pół łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Racuchy Placki

Racuchy z kaszy gryczanej bananowo orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną gotujemy i ostudzoną blendujemy (nie musi być idealnie gładka masa)
    2. Banana zgniatamy widelcem lub blendujemy.
    3. Do większej miski wsypujemy kaszę, banany, mąkę, proszek do pieczenia i masło orzechowe. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników (ja zrobiłam to ręcznie)
    4. Smażymy placki na odrobinie tłuszczu z obu stron

Porady

Polecam posypać cukrem pudrem i polać miodem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Kasza Masło orzechowe Ziarna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować