Placuszki naprawdę są przepyszne i kuszą już podczas smażenia. W smaku wyczuwa się banana i orzechowy posmak. Idealnie także sprawdzą się w przypadku osób będących na diecie wegańskiej.
10 min
Dla 2 osób
Składniki:
(około 9 sztuk)
1/2 szklanki kaszy manny
1/2 szklanki mleka (w wersji wegańskiej mleko roślinne)
1/2 banana
2-3 łyżki masła orzechowego (płaskie)
Dodatkowo:
olej kokosowy do smażenia
Bananowo-orzechowe placuszki z kaszy manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie zblendować.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta.
(1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor.
Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
(Na zimno również świetnie smakują.)
Komentarze