Bananowo-orzechowe placuszki z kaszy manny

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Placuszki naprawdę są przepyszne i kuszą już podczas smażenia. W smaku wyczuwa się banana i orzechowy posmak. Idealnie także sprawdzą się w przypadku osób będących na diecie wegańskiej.

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • (około 9 sztuk)
    1/2 szklanki kaszy manny
    1/2 szklanki mleka (w wersji wegańskiej mleko roślinne)
    1/2 banana
    2-3 łyżki masła orzechowego (płaskie)
    Dodatkowo:
    olej kokosowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Bananowo-orzechowe placuszki z kaszy manny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieścić w misce i dokładnie zblendować.
    Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju (dosłownie natłuścić nim patelnię) i za pomocą łyżki - wykładać nieduże porcje ciasta.
    (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
    Placki smażyć z obu stron na lekko złoty kolor.
    Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.
    (Na zimno również świetnie smakują.)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza manna Masło orzechowe

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować