Placuszki budyniowo jogurtowe

3 (3 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Placuszki budyniowo jogurtowe

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie budyniu 40g
    100 g mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 jajka
    150 g jogurtu naturalnego
    2 łyżki cukru lub ksylitolu
    ulubione dodatki np dżem, jogurt naturalny, domowa nutella, marmolada, miód itp
Wystaw ocenę:

3 (3 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placuszki budyniowo jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • placuszki 1. Do miski dajemy jogurt, jajka oraz cukier i mieszamy. Dodajemy mąkę, proszek budyniowy oraz proszek do pieczenia i dokładnie wszystko razem mieszamy, aż składniki dokładnie się połączą.
    Na bardzo dobrze rozgrzaną (najlepiej suchą) patelnię wykładamy po 1 łyżce masy. Smażymy z obu stron na niedużym ogniu i podajemy ze swoimi ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować