Paszteciki z pasztetową

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Następny mój wymyślony pomysł, warto spróbować jest pyszne, szybkie i można się najeść. Jeśli ktoś potrzebuje większej ilości wystarczy zwiększyć produkty.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 gotowe ciasto francuskie 300 g,
    400 g pasztetowej we flaku,
    1 średnia cebula,
    szczypta soli i pieprzu,
    1 jajko,
    szczypta czarnuszki.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Paszteciki Przekąski

Paszteciki z pasztetową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • paszteciki z pasztetową 1. Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę pokrojoną w kostkę i posoloną szczyptą soli.
  • paszteciki z pasztetową 2. Ostudzoną cebulę dodać do pasztetowej wyjętej z flaka.
  • paszteciki z pasztetową 3. Pasztetową z cebulą i szczyptą pieprzu zgnieść widelcem na papkę.
  • paszteciki z pasztetową 4. Ciasto przeciąć wzdłuż na trzy paski.
  • paszteciki z pasztetową 5. I w poprzek na kwadraty jakie kto chce.
  • paszteciki z pasztetową 6. Na jeden kwadrat nałożyć gotowy farsz.
  • paszteciki z pasztetową 7. Nakryć drugim kwadratem.
  • paszteciki z pasztetową 8. I za pomocą widelca zamknąć wszystkie boki.
  • paszteciki z pasztetową 9. Gotowe ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
  • paszteciki z pasztetową 10. Posmarować roztrzepanym jajkiem.
  • paszteciki z pasztetową 11. Posypać czarnuszką ( można pominąć ).
  • paszteciki z pasztetową 12. Wstawić do nagrzanego piekarnika nastawionego na 180 minut i piec 30 minut w zależności od piekarnika do ładnego za rumienienia.
  • paszteciki z pasztetową 13. Wyszła bardzo smaczna i szybka przekąska.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować