Paszteciki z pasztetową

4.5 (159 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Paszteciki mogą być na śniadanie lub kolacje a także sie sprawdzą na impreze rodziną.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1kg mąki
    1kostka drożdży
    10łyżek oliwy z oliwek
    3łyżki cukru
    1/2 łyżki soli
    2 jajka
    2 szklanki mleka
    1 jajko do posmarowania
    nadzienie: 1 pasztetowa swoiska
    sezam do posypania
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Paszteciki z pasztetową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mleko podgrzać i dodać drożdże , cukier , sól część mąki. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia .Do miski wsypać pozostałą mąke dodać olej, jajka i wyrośnięte drożdże . Odstawić do wyrośnięcia na godzine.
    2. Po wyrośnięciu ciasto rozwałkować cienko kłaść pasztetową rozmarować ja i zwinąć ciasto pokroić cienko tak zeby były małe paszteciki , każdy pasztecik posmarować roztrzepanym jajkiem posypać sezamem.
    Piec 180 stopni 20 min .

Porady

Zamiast sezamu można użyć maku. A zamiast pasztetowej farsz z kapusty i grzybów.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować