Paluszki rybne w panierce z cytrynowym sosem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak przygotowana ryba smakuje dorosłym, ale zajadają się nią także dzieci. Smaczna, soczysta, może być całym posiłkiem lub ciekawa przystawką.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 kg. płatów dorsza
    3 łyżki maki kukurydzianej
    3 łyżki bułki tartej
    2 łyżki płatków owsianych
    2 jajka
    sól i pieprz cytrynowy do smaku
    Sos:
    3 łyżki jogurtu greckiego
    2 łyżki majonezu
    1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
    szczypta cukru
    1 łyżka soku z cytryny
    1 płaska łyżeczka skórki otartej z cytryny
    sól do smaku
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    papierowy ręcznik do osączenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ryba Przystawki Sosy

Paluszki rybne w panierce z cytrynowym sosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Płaty ryby myję, osuszam, kroję w paseczki, posypuję solą i pieprzem cytrynowym, odstawiam na pół godziny. Jajka mieszam, mąkę, bułkę tartą mieszam z płatkami. Rybę panieruje w jajku i mieszance mąki z bułką i płatkami, smażę na oleju z obu stron, osączam na papierowym ręczniku.
  • jk 2. Składniki sosu dokładnie mieszam. Podaję do paluszków rybnych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna Panierka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować