Paluszki rybne w panierce z kuskusu

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Powiem wam ze wyszło dość ciekawie. Sam kuskus przygotowany w ten sposób jest bomba.

  • 50 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 filiżanki kuskusu
    1/2 filiżanki wrzącego bulionu
    10 g masła
    1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
    1 łyżka drobno startej skórki z cytryny
    1 łyżka soku z cytryny
    300 g filetu z ryby (u mnie morszczuk)
    Mąka jajko olej roślinny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Paluszki rybne w panierce z kuskusu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kuskus przełożyć do miski zalać gorącym bulionem przykryć i odczekać 10 minut. Dodać masło i wymieszać widelcem. Następnie doprawiamy natkę skórką i sokiem z cytryny dodajemy sól oraz pieprz wymieszać.
    Rybę kroimy na mniejsze kawałki obtaczamy w mące następnie w jajku a na końcu w mieszance z kuskusu. Rozgrzewamy olej i na średnim ogniu smażymy paluszki na lekko złoty kolor. SMACZNEGO.

Porady

Podajemy z surówką lub ulubioną sałatką w towarzystwie frytek lub ziemniaków Pamiętajmy o tym aby za bardzo nie przypalić panierki ponieważ staje się twarda :-)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kuskus Panierka Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować