Paluszki rybne

4.99 (143 ocen)

Zrobiłam je dla mojej córki i siostrzeńca. Dzieci były zachwycone takim dodatkiem do obiadu i spałaszowały wszystko ze smakiem.

Składniki:

  • 1kg mrożonych filetów tilapii
    łyżka soku z cytryny
    bułka
    jajko
    sól
    świeżo zmielony pieprz
    przyprawa do ryb w młynku
    bułka tarta
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki

    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (143 ocen)

Paluszki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety rybne rozmrozić, osuszyć ręcznikiem papierowym. W razie konieczności usunąć ości. Rybę zmielić, skropić sokiem z cytryny. Bułkę namoczyć w zimnej wodzie, dokładnie odcisnąć, dodać do ryby. Całość przyprawić do smaku i dokładnie wyrobić rękoma gładką masę, dodając tyle bułki tartej aby łatwo można było formować paluszki. Na koniec dodać natkę, wymieszać. Łyżką nakładać masę i formować długie wałeczki. Panierować w bułce tartej i smażyć na złoty kolor z każdej strony. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Porady

Paluszki rybne są świetnym dodatkiem do obiadu lub przekąską podaną np. z keczupem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Paluszki rybne Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować