Paluszki rybne w sosie

4.49 (182 ocen)

  • 40 min

Idealny obiad dla dwóch osób na czas postu. Prosty, a nie zwykle wygląda i smakuje.

  • 40 min

Składniki:

  • 6 paluszków rybnych
    1 cebula
    pół słoiczka małego koncentratu
    1 ząbek czosnku
    1 szkl. ryżu
    pół serka topionego
    przyprawy: sól, pieprz, bazylia i curry
Wystaw ocenę:

4.49 (182 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Paluszki

Paluszki rybne w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ryż 1. Gotujemy wodę i doprawiamy ją warzywkiem. Wsypujemy ryż i gotujemy do miękkości. Po ugotowaniu odsączamy wodę od ryżu i przyprawiamy przyprawą curry.
  • sos 2. Cebulę kroimy drobno, rzucamy na patelnie z olejem i smażymy, aż zeszkli się. W małym żelaznym kubeczku wrzucamy cebulę, koncentrat pomidorowy i czosnek wyciśnięty przez praskę, doprawiamy pieprzem, bazylią i solą. Jak zacznie się gotować sos, dodajemy serek topiony. Mieszamy na ogniu, aż rozpuści się.
  • ryba 3. Paluszki rybne smażymy na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Paluszki rybne Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować